طرز تهیه ی خمیر باقلوا

تبریز وبسایت تبریز وبسایت تبریز وبسایت · 1402/02/11 11:02 · خواندن 6 دقیقه

طرز تهیه خمیر باقلوا با آرد گندم

باقلوا یک شیرینی پر مغز و شیرین دارای بافت های بسیار بی نظیر و خوشمزه و یکی از دسرها و شیرینی های خاص خاورمیانه و کشورهای مدیترانه ای می باشد. این شیرینی پر طرفدار در کشور هایی نظیر ترکیه، آذربایجان، اردن، لبنان، یونان و ایران به شیوه های متفاوتی تهیه می شود.اما این شیرینی، بیشتر به عنوان شیرینی ترکیه ای شناخته می شود.

از مشهور ترین باقلوا های ترکی می توان به باقلوای استانبولی، کیک باقلوای ترکی و باقلوای بورما اشاره نمود. از قدیم در ترکیه رسم بر این بوده که این شیرینی را در خانه برای جشن عید سعید فطر درست کنند. در ایران نیز باقلوا یک شیرینی پر طرفدار به حساب آمده و انواع تبریزی، یزدی و قزوینی آن از همه مشهور تر می باشد. در واقع، باقلوا از آن دست شیرینی های لذیذی می باشد که ذایقه ایرانی آن را می پسندد و کمتر کسی پیدا می شود که طعم لذت بخش آن را دوست نداشته باشد.

باقلوای خوشمزه مغزدار

شما با پخت این شیرینی دلپذیر در منزل می توانید حرفه ای بودن خود در هنر آشپزی را تکمیل کنید. اما پیش از هر چیز باید بدانید برای آن که این شیرینی لذیذ را در منزل تهیه نمایید، باید بتوانید خمیر مخصوص آن را به صورت لایه های نازک و با کیفیت درست کنید. در ابتدا ممکن است درست کردن خمیر باقلوا کار مشکلی به نظر بیاید اما در حقیقت به آن سختی که فکر می کنید نیست و فقط با صرف کمی وقت می توانید این خمیر را در خانه تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه خمیر باقلوا را به روش اصلی و متداول آن، به شما آموزش خواهیم داد تا اگر قصد پختن این شیرینی را در منزل دارید، بتوانید به بهترین شکل آن را تهیه نمایید.

مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر

آرد۴ فنجان
تخم مرغ۱ عدد
شیر ولرم۲/۱ فنجان
ماست۲/۱ فنجان
بکینگ پودر۱ قاشق غذا خوری
روغن ذرت۲/۱ فنجان
نشاسته ذرت۵۰۰ گرم

 

طرز تهیه خمیر باقلوا

ابتدا آرد را در کاسه ای ریخته و بعد تخم مرغ، ماست، شیر، پکینگ پودر و روغن ذرت را به آن اضافه نمایید. مواد را با هم مخلوط کرده و خوب ترکیب کنید. سپس به قدر کافی آن را ورز بدهید تا خمیری سفت و منسجم به دست آید. خمیر آماده شده را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند. 

بهتر است برای جلوگیری از خشک شدن خمیر، آن را درون کیسه فریزر قرار بدهید. پس از آن خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و از هر کدام از قسمت ها، ۱۶ توپ کوچک درست نمایید. نشاسته ذرت را روی آن ها بپاشید. روی سطحی که قرار است خمیر را پهن کنید، کمی نشاسته ذرت بپاشید و خمیر را روی آن قرار بدهید. سپس به وسیله وردنه خیلی باریک، خمیر را پهن کرده و در حین پهن کردن خمیر، روی آن نشاسته ذرت بپاشید. بقیه خمیرها را نیز به همین صورت، نازک و پهن باز کنید.

خمیر-باقلوا

نکاتی درباره خمیر باقلوا

  • در برخی دستورات تهیه خمیر باقلوا، به جای استفاده از شیر، فقط از ماست استفاده می شود. به کار بردن شیر هم در رنگ باقلوا و هم در شیرین تر شدن آن نقش بسزایی دارد. برخی نیز فقط از شیر استفاده می کنند. ولی خمیری که در آن ماست به کار رفته باشد، ترد تر می شود.
  • هنگام قرار دادن لایه های خمیر باقلوا روی هم می توانید روی سطح آن را با کره ذوب شده پوشش دهید.
  • دقت کنید که خمیر آماده شده نباید چسبنده باشد. اگر خمیر به دست چسبید، به آن آرد بیشتری اضافه کنید.
  • قبل از مخلوط کردن مواد با آرد، آن را ۲ تا ۳ بار الک ریز کنید تا به اندازه کافی سبک شود.
  • این خمیر باید تا حد ممکن نازک شود، به قدری که آن طرف خمیر کمی پیدا باشد.

 

مواد لازم برای درست کردن باقلوا

گردو خردشده۲/۱ فنجان
کره۱۵۰ گرم
شکر۵ فنجان
آب۲/۱ و ۳ فنجان
آبلیمو۱ قاشق غذا خوری

آموزش کامل درست کردن باقلوا

ابتدا کف سینی فر را با کمی روغن چرب کنید سپس لایه های اول خمیر را درون سینی قرار داده و نیمی از گردو ها را روی آن اضافه کنید. البته با توجه به ذایقه و علاقه خود می توانید به جای مغز گردو از بادام یا پسته یا ترکیبی از آنها استفاده نمایید. توجه داشته باشید که مغزها باید خیلی خوب خرد شوند. پیشنهاد میکنیم هر کدام از آنها را به طور جداگانه آسیاب کنید.

 هنگام آسیاب کردن مغز ها، دستگاه را مدام خاموش و روشن کنید تا مغزها به روغن حالت خمیری و به هم چسبیده پیدا نکنند. دانه های درشت را دوباره داخل آسیاب بریزید و کاملاً خرد کنید. برای آنکه دانه ها به هم نچسبند، می توانید به آن پودر قند اضافه کنید. حالا گروه دوم ۱۶ لایه ای را روی گردو ها قرار داده و بقیه گردوها را روی آن بپاشید.

برای بار سوم ۱۶ لایه ای از خمیر را بر روی لایه دوم گردوها قرار دهید سپس با چاقوی نازک و تیز به صورت لوزی ببرید. کره را ذوب کنید و روی باقلواها بریزید. فر را در دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار داده و سینی را داخل فر بگذارید. بعد از اینکه باقلواهای طلایی شده را از فر بیرون آوردید، حدود ۵۰ دقیقه صبر کنید تا خنک بشود. 

شکر و آب را در قابلمه مخلوط کرده و بگذارید تا جوش بیاید. اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد سپس ۱ قاشق غذا خوری آبلیمو را اضافه کنید (آبلیمو را به این دلیل اضافه می کنیم تا شربت شکرک نزند.) بعد از اضافه کردن آبلیمو، مخلوط را ۲ دقیقه دیگر جوشانده و بعد از آن بگذارید تا خنک شود. شربت سرد شده را را روی باقلوا ها ریخته و بگذارید تا شربت خوب جذب شود. حداقل بعد از ۴ ساعت سرو نمایید.