پسته کله قوچی شور سنتی

پسته کله قوچی شور سنتی، طبیعت پسته گرم و خشک است و بنابراین افرادی که مزاج گرم دارند نباید در خوردن پسته زیاده روی کنند. میزان ویتامین B1 و آهن بیشتری دارد و می تواند برای پیشگیری از کم خونی، بی اشتهایی، رفع خستگی و عملکرد سیستم عصبی بدن مفید باشد.
خواص پسته کله قوچی شور
- کربوهیدرات حدود 27.5 گرم
- قند حدود 7.6 گرم
- فیبر حدود 10.3 گرم
- چربی حدود 45.3 گرم
- چربی اشباع حدود 5.5 گرم
- پروتئین حدود 10 گرم
- آهن
- کلسیم
- منیزیم
- فسفر
- پتاسیم
- روی
انواع پسته های ایران
حدود ۶۰ تا ۷۰ گونه مختلف درخت پسته ماده در ایران موجود است. برای شناسایی انواع آنها نیز دستهبندیهای مختلفی وجود دارد. در این دستهبندیها پسته از نظر شکل ظاهری به دو دسته پسته فندقی و پسته بادامی، از نظر زمان گلدهی به سه دسته پسته زودگل، پسته متوسط گل و پسته دیرگل و از نظر زمان رسیدن میوه به پنج نوع پسته خیلی زودرس، پسته زودرس، پسته متوسط رس، پسته دیررس و پسته خیلی دیررس تقسیمبندی میشود. پسته کله قوچی در دسته پستههای فندقی قرار دارد. شکل آن گرد ومانند فندق است و اندازه آن درشت میباشد.

مشخصات پسته کله قوچی شور سنتی
پسته کله قوچی یکی از مشهورترن انواع پستههای ایران است. مغز درشت فندقی شکل و ثمردهی خوب آن سبب گسترش و محبوبیت پسته کله قوچی شده است. گلدهی بهطور متوسط از ۷ فروردین آغاز و در ۱۲ فروردین پایان مییابد. پون پسته کله قوچی جزو ارقام زودگل است.
خواص پسته در طب سنتی
- به علت اینکه میزان آهن در آن بالاست، از همین روی برای کمخونی بسیار مفید می باشد.
- از این محصول برای باز کردن مجاری کبد، استفادهی فراوان میشود.
- باز کنندهی مغز و ذهن است و هوش را افزایش میدهد.
- برای آرامش و تسکین قلب و اعصاب، بینظیر است.
- سرفه را درمان میکند و اسهال را بهبود میبخشد.
تشخیص پسته کله قوچی شور سنتی
تازگی پسته
شاید بتوان مهمترین ویژگی یک پسته خوب را، تازگی آن نامید. برای تشخیص تازگی پسته، میتوانید چند دانه از آن را امتحان کنید.
برخورداری از ظاهر مناسب
- عدم تیرگی و کدری در پوست پسته
- برخورداری از دانه های یک شکل و یکسان
- عاری از سوراخ و کرم خوردگی
خندان بودن پسته
- اولین راهکار این است که برخی از دانه های پسته را در کنار گوش خود تکان دهید. اگر پس از تکان دادن پسته، صدای تلق تلق شنیدید، احتمال بسیار بالا آن پسته آب خندان است.
- راهکار دوم این است که دانه های پسته خندان موردنظر خود را بردارید و تلاش کنید دو دهانه آن را به هم برسانید. اگر این دو دهانه به هم نرسیدند، پسته به صورت طبیعی خندان است. در غیر این صورت مطمئن باشید که پسته آب خندان است.
عدم رنگ غیر طبیعی
اگر طرفدار پسته شور هستید، حتما به این نکته توجه نمایید. تشخیص کیفیت پسته شور به طور کلی از پسته خام سخت تر است؛ زیرا برخی از فروشندگان با طعم دار کردن پسته های خود، به دنبال پوشاندن عیب هایی همچون کهنگی پسته و مناسب نبودن طعم آن هستند. پیشنهاد میشود که حتی الامکان از خرید پسته شور خودداری نمایید اما اگر طرفدار پروپاقرص پسته شور هستید، بهتر است از عدم رنگ غیر طبیعی در آن مطمئن شوید.