تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری

تبریز وبسایت تبریز وبسایت تبریز وبسایت · 1402/01/28 12:38 · خواندن 6 دقیقه


 

قانون چیست؟

حقوق یا مطالعات حقوقی تقریبا با همه زمینه های زندگی بشر در ارتباط است و مسائل مربوط به تجارت، اقتصاد، سیاست، محیط زیست، حقوق بشر، روابط بین الملل و تجارت را لمس می کند.

اولین مدارک تحصیلی توسعه یافته همه مربوط به حقوق می باشد. به عنوان دانشجوی حقوق، می توانید انتظار داشته باشید که نحوه برخورد با برخی از مشکل سازترین درگیری ها و مسائل در جامعه و اخلاق و مشکلات خانوادگی و طلاق را بیاموزید.

در ارائه چارچوبی که از طریق آن جوامع و فرهنگ های مختلف را بررسی و درک می کند مدارک حقوق راهی مفید برای آماده سازی نه تنها برای مشاغل حقوقی خاص، بلکه برای طیف وسیعی از نقش های حرفه ای و در واقع، برای زندگی به طور کلی است.

وکیل-1

انواع مدارک حقوق

انواع مختلفی از رشته های حقوق وجود دارد. که بسته به محل تحصیل شما متفاوت است. در اکثر کشورها، مدرک حقوق به شکل لیسانس حقوق است که به شما امکان می دهد تا برای تبدیل شدن به یک وکیل حرفه ای در امتحانات واجد شرایط ملی وکالت یا انجمن حقوق شرکت کنید. اغلب، این نام های جایگزین به جای یکدیگر استفاده می شوند.

اگر با یک موضوع حقوقی و یا کیفری درگیر شده باشید. و برای تسریح بخشیدن و رسیدگی بهتر امور به دنبال یک وکیـل دادگستری مناسب باشید ممکن است برایتان سوال پیش آمده باشد. که تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری در چیست؟

تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو

وکلای پایه یک و دو دادگستری هردو این اجازه را دارند. که در زمینه انجام وکالت در امور حقوقی فعالیت نمایند. ولی در بعضی امور با یکدیگر تفاوت دارند.

وکیل پایه یک دادگستری این اجازه را دارد که بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری کل کشور فعالیت حقوقی داشته باشد. اما وکیـل پایه دو فقط حق شرکت در آن دسته محاکم کیفری را دارد. که به جرایم و حبس کمتر از ۱۰ سال، شلاق و جزای نقدی و همچنین در محاکم حقوقی پرونده های مالی کمتر از ۲۵۰میلیون تومان و خواسته های غیر مالی به جز اصل نکاح و طلاق و اثبات نسب و نفی نسب را دارد.

آن دسته از وکلایی که از کانون وکلای دادگستری پروانه اخذ می‌کنند بدواً به‌صورت ۲ سال کار آموزی دوره را طی می‌کنند و می‌توانند زیر نظر وکیل سرپرست نسبت به دفاع از حقوق موکل اقدام کنند و پس از طی ۲ سال و همچنین تأیید صلاحیت علمی و گزینش‌های مربوطه موفق به اخذ پروانه وکالت پایه یک شوند.

وکیل-2

پروانه وکالت پایه یک و پایه دو

طبق قانون وکالت مصوب ۱۳۱۵، لایحه استقلال کانون وکلای مصوب ۱۳۳۳ و قانون کیفیت اخذ پروانه دادگستری مصوب ۱۳۷۶، وکلای دادگستری برای این که بتوانند در کلیه امور حقوقی، به جهت مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست و لایحه برای موکل خود اعلام وکالت نمایند. بایستی دارای پروانه وکالت دادگستری از مراجع قانونی باشند.

این پروانه با دو عنوان متفاوت، به متقاضی پروانه وکالت، اعطا می‌ شود. و آن هم، پروانه وکالت دادگستری پایه یک و پایه دو می باشد؛ این دو پروانه سبب اجازه قانونی به جهت انجام امور حقوقی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری و وکیـل پایه دو دادگستری می گردند.

وکیل پایه یک باید دارای شرایطی از جمله موارد زیر باشد:

  • حداقل دارای مدرک لیسانس در رشته حقوق باشد.
  • در آزمون وکالت پذیرفته شده باشـد.
  • صلاحیت او از هر لحاظ از جمله شرایط عمومی، اخلاقی و مذهبی تایید شده باشد.
  • آزمون­ های تشریحی و مصاحبه ­های علمی را با موفقیت پشت سر گذاشته باشـد.
  • دوره وکالت پایه دو (مخصوص وکلای ماده 187) را تمام کرده باشد.
  • دوره کارآموزی وکالت که دو سال می­باشد را گذرانده باشـد.

وکیل-3

وکلایی که مراحل بالا را با موفقیت گذرانده باشند. درجه وکیل پایه یک دادگستری را دریافت می­ کنند. و می­توانند در تمامی محاکم حقوقی و کیفری بدون هیچ محدودیتی به پرونده‌های قضایی و پذیرش وکالت اقدام کنند. یک وکیل پایه یک می­ تواند به عنوان وکیل پایه یک دادگاه خانواده در امور خانواده و طلاق، در امور حقوقی، امور ثبتی، امور ملکی و انجام مشاوره حقوقی امور وکالت به فعالیت بپردازد.

اهمیت پایه وکالت در انتخاب وکیل مناسب

بنابراین شهروندانی که قصد انتخاب وکیل را دارند  باید حتما اطلاع کامل از پایه وکیل داشته باشند. و بر اساس این که آیا کارآموز وکالت یا وکیل پایه دوم یا اول باشد اقدام نمایند. اهمیت و توجه به پایه وکیل در ابتدا می‌ تواند یکی از مهمترین عوامل انتخاب وکیل باشد. در بعضی موارد اشخاصی که نیاز به وکیل دارند بدون تشخیص این امر اقدام به انتخاب وکیل می‌ نمایند. و بعد از بروز مشکل متوجه می‌ شوند که وکیل انتخابی آن‌ ها کارآموز پایه ۲ بوده است. و در صلاحیت دفاع از حقوق وی نمی‌ باشد. بنابراین بایستی با توجه بر موضوع و مشکلات خود، برای انتخاب وکیل مناسب دقت نظر کافی را لحاظ نمایند.

جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید