معرفی فیلامنت پرینتر 3 بعدی و انواع آن

فیلامنت چیست؟
فیلامنت یا Filament متریال یا مواد مصرفی پرینتر های سه بعدی می باشد. اگر بخواهیم درباره فیلامنت صحبت کنبم بهتر است بدانیم که کلمه Filament در لغت به معنای رشته می باشد، ولی نه هر رشته ای. در این مقاله انواع فیلامنت از مجموعه سارای 3D دقت ما بر روی فیلامنت پرینتر های سه بعدی می باشد.
هر پرینتر سه بعدی، به منظور چاپ و ساختن یک قطعه سه بعدی، مواد مصرفی نیاز دارد. به اصلی ترین مواد مصرفی در چاپگر های سه بعدی، فیلامنت نامیده میشود. علت این نامگذاری، حالت ظاهری فیلامنت می باشد. فیلامنت در اصل یک رشته ترموپلاستیکی می باشد که انواع مختلفی دارد و با ذوب نمودن آن می توان قطعه سه بعدی ساخت. قطر این رشته های پلاستیکی غالبا 1.75 میلی متر یا 3 میلی متر بوده که هر کدام خواص ویژه خود را دارند و به منظور پرینت قطعه توسط انواع فیلامنت به دمای ذوب مختلفی نیاز خواهد بود. در پرینتر سه بعدی، فیلامنت توسط اکسترودر کشیده می شود، در مرحله بعد با دمای مشخص ذوب می گردد. سپس به کمک نازل، با قطر کمتری خارج شده و با به وجود آوردن لایه های نازک از فیلامنت روی یک دیگر و سپس خنک شدن، شکل نهایی را به وجود می آورند. فیلامنت ها در انواع و رنگ های گوناگون در بازار قابل یافت هستند.
ساپورت یا پشتیبان چیست؟
ساپورت در اصل لایه نخست، قبل از شروع پرینت می باشد. ساپورتِ پرینتر سه بعدی زمانی استفاده می شود که در مدلی که می خواهیم آن را چاپ نمائیم، بیرون زدگی داشته باشد و یا زاویه ی آن با یکی از محور های X و Yو Z بیش از 45 درجه باشد. از طرفی که در پرینتر سه بعدی، ساخت مدل به صورت لایه لایه انجام میشود، ساخت هر لایه نیازمند به لایهی زیرین است. زمانی که در قسمتی از مدل چاپی (مثل خط افقی در حرف H و حرف T) هیچ لایهای در زیر این خط وجود نداشته باشد، برای چاپ دقیقتر و تمیزتر، استفاده از ساپورت بهترین کار است.

انواع فیلامنت پرینتر سه بعدی
انواع زیادی از فیلامنت ها بر پایه جنس و دمای ذوب وجود دارد. در این بخش به چند نمونه از آن ها را معفی می کنیم.
- ABS
- PLA
- PET
- PETT
- Nylon
- PVA
- Sandstone
- Wood
- Metal
- HIPS
- Magnetic Iron
- Conductive
- Carbon Fiber
- TPE
- Glow in the Dark
- Amphora
- PC
- FLEXIBLE
- PETG
- TPU
در میان انوع مختلف که در اینجا از آن ها یاد کردیم، نمونه هایی وجود دارند که محبوبیت بیشتری را به خود جذب کرده اند و به عنوان ساده ترین و پر استفاده ترین فیلامنت ها شناخته می شوند. نمونه ABS , PLA هر دو از محبوب ترین ها در میان انواع فیلامنت ها هستند.
جهت مطالعه ادامه این مطلب کلیک کنید.