صدور کاپوتاژ

کاپوتاژ چیست؟
کاپوتاژ به انگلیسی با نام Cabotage شناخته میشود و در واقع از زبان فرانسوی گرفته شده است. به علاوه، خیلی از افراد کاپوتاژ را با نام کرانبری می شناسند. زمانی که صاحبان کالا و یا صاحبان ماشینهای شخصی بخواهند خودرو و یا بار خود را از گمرک یک کشور به گمرک دیگر همان کشور ارسال کنند، نیاز به کاپوتاژ دارند. کاپوتاژ میتواند هم به صورت دریایی و هم روش هوایی انجام شود و بیشتر از همه، این مسئله به شرایط خود افراد بستگی دارد.
در گذشته، خیلی از افراد که در زمینه صادرات و واردات فعالیت میکردند، استفاده زیادی از کاپوتاژ داشتند. در حال حاضر همان طور که گفتیم، از این روش برای جابجایی کالا و خودروی شخصی هم استفاده میشود. به علاوه، خیلی مواقع این روش در جابجایی کالاهای پستی و یا حتی مسافری هم کاربرد دارد.
به عنوان مثال، تصور کنید که کالا و یا حتی خودروی شما در گمرک یکی از کشورها قرار گرفته است و برای انجام کارهای ترخیص آن، مجبور میشوید کالا یا خودروی خود را به گمرک دیگری در همان کشور ارسال کنید. نقل و انتقال کالا از گمرک این کشور تا گمرک دیگر همان کشور توسط یک باربری خارجی را کاپوتاژ میگویند. این برگه بیشتر برای روشهای دریایی کاربرد دارد و به این معنی است که کشتیهای باربری میتوانند از دماغه یک گمرک به دماغه یک گمرک دیگر بروند.
مدارک برای صدور کاپوتاژ
همانطورکه پیش از این نیز به اختصار گفتیم، برای اینکه بتوانید کاپوتاژ را دریافت کنید، باید مدارک کاپوتاژ را ارائه دهید. حتی اگر یک یا چند مورد از این مدارک کاپوتاژ هم ناقص باشند، امکان دریافت کاپوتاژ را نخواهید داشت. به همین دلیل هم با دقت به فاکتورهای زیر توجه کنید و مطمئن شوید که همه این مدارک را آماده خواهید کرد. در ادامه مدارک کاپوتاژ ماشین شخصی به شرح زیر می باشد:
- شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه؛ برگ سبز رنگ
- سند و فاکتور فروش خودرو؛ سند کارخانه
- کارت ماشین
- اصل گواهینامه رانندگی معتبر جمهوری اسلامی ایران با اعتبار حداقل یک ماه و سه روز برای گواهینامه بینالمللی رانندگی یکساله و اعتبار حداقل سه سال برای دریافت گواهینامه رانندگی بینالمللی سهساله
- بیمهنامه ایرانی
- گواهینامه بینالمللی قبلی؛ در صورت داشتن اعتبار
- گذرنامه و کپی صفحه اول آن؛ دارای شش ماه تاریخ انقضاء
- چهار عدد عکس سه در چهار برای گواهینامه بینالمللی
- به همراه بردن خود ماشین شخصی به نمایندگی
مدارک کاپوتاژ
قوانین صدور کاپوتاژ خودرو
صدور کاپوتاژ دارای قوانین و شرایط خاصی است که در زیر مشاهده میکنید:
- کالاهایی را میتوان به صورت کاپوتاژ حمل کرد که صادر شدن آنها از کشور مجاز باشد.
- اگر صادر شدن کالایی ممنوع یا کالاهای مجاز مشروط باشد، کاپوتاژ آنها با تعهد از گمرک صورت می گیرد.
- اگر اعتبار پروانه کاپوتاژ برای رسیدن به گمرک مقصدر تمام شدهباشد و تا ۳ ماه بعد از انقضای آن صاحب کالا گواهینامه ورود به گمرک مقصد را تحویل ندهد؛ کاپوتاژ تحت عنوان به مقصد نرسیده خطاب می شود.
- حال اگر کالای به مقصد نرسیده مجاز باشد، مجوز خروجی برای آن صادر میشود؛ ولی اگر کالای کران بری ممنوع باشد، قاچاق محسوب می شود.
جهت مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید