فیلامنت منعطف ABG

تبریز وبسایت تبریز وبسایت تبریز وبسایت · 1402/08/23 13:21 · خواندن 4 دقیقه

شناخت فیلامنت منعطف ABG و نحوه کار با آن

فیلامنت منعطف ABG از انواع فیلامنت های منعطف  پر استفاده ای هستند که به کمک آن‌ ها طراحی مدل‌ های پیچیده که به کشش و تحرک نیاز دارند، امکان پذیر شده است. فیلامنت‌ منعطف در رنگ‌ های گوناگون، سختی و آرایشی متفاوت از مواد شیمیایی، مقدار متفاوتی انعطاف را از خود به نمایش می گذارد. به جهت این امکاناتی که در اختیار می گذارد محبوبیت بسیاری به دست آورده است.

از این رو در این قسمت علاوه بر معرفی فیلامنت منعطف ABG، به بررسی فیلامنت منطعف و نحوه استفاده از آن برای داشتن محصولی دلخواه می پردازیم. با سارای3D همراه باشید.

جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید: 04134477038

فیلامنت منعطف ABG چیست؟

به طور کلی فیلامنت های منعطف گرماسخت (thermoset) می باشند. به بیانی ساده تر می توان ابراز کرد که با گرفتن حرارت فرم گرفته و پس از سرد شدن شکل نهایی مورد نظر شما را به خود می‌گیرند. بله، درست است که پرینتر های سه‌ بعدی برای چاپ اشیاء با استفاده از فیلامنت‌ های ترموپلاستیکی مناسب هستند. اما شما می‌ توانید از فیلامنت‌ های مناسب برای ایجاد اشیاء منعطف و نیمه‌ نرم استفاده کنید.

فیلامنت‌ هایی مانند TPU، PCTPE و Soft PLA که از ترکیب پلیمر های ترموپلاستیکی با پلیمر های لاستیکی تشکیل شده‌ اند، برای ایجاد اشیاء انعطاف‌ پذیر و نیمه‌ نرم مناسب هستند. این فیلامنت‌ ها در صنایع مختلفی مانند خودرو سازی، تولید چرخ‌ گردان، کالا های ورزشی، تجهیزات پزشکی، کمربند، کفش، قایق‌ های بادی و … کاربرد دارند. با استفاده از پرینتر سه‌ بعدی و فیلامنت‌ های مناسب، می‌ توانید اشیاء با خواص منعطف و نیمه‌ نرم را تولید کنید.

در صورتی که با فیلامنت PLA کار کرده باشید می‌توانید سختی و شکنندگی آن را با یک فیلامنت‌ منعطف مقایسه کنید. تعدادی از فیلامنت‌ های منعطف مانند PRO Flex ها، 6 برابر طول اصلی خود قابلیت کشسانی دارند.

 

قوانین مهم در زمان کار با فیلامنت منعطف ABG

قانون اول: میزان بازمکش (Retraction) را به صفر برسانید.

اطمینان حاصل کنید که سرعت باز مکش روی صفر تنظیم شده باشد. بازمکش و اکسترود کردن مداوم می تواند باعث شود که پرینت شما پس از هر باز پرداخت مجبور به دوباره پر کردن قسمت داغ شده با لایه های بیشتر شود.

به خاطر طبیعت فیلامنت منعطف ABG و دیگر فیلامنت های فلکس، فشار در نازل باعث پیچ‌ خوردن و بدفرم شدن هنگام خروج از هات‌ اند خواهد شد. این مسئله خطای دیگری را هم بوجود خواهد آورد. خطا هایی مانند دفورمه شدن که سرعت پرینت را بهم می‌ زند و جریان متعادل بین اکسترودر و هات‌ اند را مختل می‌ کند و خود باعث بدشکل شدن قطعه‌ ی در حال چاپ یا قطع جریان فیلامنت می‌ شود. این مشکل با تنظیمات درست دما، سرعت و میزان مکش (Retraction) قابل اصلاح است.

قانون دوم: فیلامنت را قبل از پرینت، خشک نگه دارید.

بسیاری از فیلامنت‌ های منعطف مثل فیلامنت منعطف ABG به خاطر خاصیت جذب آب (Hygroscopy) که دارند، قادر هستند در برخی دما ها، ملکول‌ های آب را از محیط جذب می کنند. برای جلوگیری از تحت تأثیر قرار گرفتن فیلامنت قبل از پرینت، می‌ توانید آن را به مدت 6 ساعت در دمای 135 درجه فارنهایت روی یک اجاق معمولی گرم کنید و سپس در دمای اتاق آن را خنک کنید. همچنین، می‌ توانید از یک وکیوم خلا برای خشک کردن فیلامنت به مدت یک الی نیم ساعت استفاده کنید.

در صورتی که فیلامنت خشک نباشد، ممکن است روی قطعه‌ ی چاپ شده حفره‌ هایی ایجاد شود.

جهت مطالعه ادامه این مطلب و مشاهده محصول کلیک کنید.